+ Add Question

Emails from Todoist

Hi,
I'm a new Todoist user with a premium account. I like the software very much, but it seems that there is a problem: I doesn't receive any emails from ToDoist.
Neither a daily summary of my agenda nor any reminder.
My email adress in the settings is correct, the spam folder of my mail account already checked...

Thank you in advance.

Best regards

Michael

All responses

Clyde Romo staff
Replied on Aug 15, 2014 - 13:44 UTC

Hi Michael,

As a test, can you please check if you have received the email notification for my reply here. You'd normally get one. If you did, can you please double check if those email reports are enabled for your account?


Regards,
Clyde

Michael premium
Replied on Aug 15, 2014 - 14:11 UTC

Hi Clyde,

Thank you for your efforts.

Sorry, I didn't receive the notification.

Best regards

Michael

Clyde Romo staff
Replied on Aug 15, 2014 - 14:14 UTC

Hi Michael,

Just to confirm, you didn't get an email about the previous reply? Let me know so I can forward this to our developers so they can check why you're not getting it.


Regards,
Clyde

Michael premium
Replied on Aug 15, 2014 - 14:26 UTC

Hi Clyde,

Yes that's right.I didn't get an email about your reply.

Best regards

Michael

Clyde Romo staff
Replied on Aug 15, 2014 - 14:45 UTC

Hi Michael,

I have now passed this to our developer so they can check why you're not getting any emails from us. As soon as I hear back from them, I'll update you here at once. Sorry for the inconvenience.


Regards,
Clyde

Clyde Romo staff
Replied on Aug 18, 2014 - 09:51 UTC

Hi Michael,

Our developer just sent a test message from info@todoist.com to michael.gille@soundplan.de today at 9:41 GMT. Please confirm if you received it or not.

If you have not received this, please ask your sysadmins (or whoever serves the mail for domain soundplan.de) to take a look on your logs.


Regards,
Clyde

Michael premium
Replied on Aug 18, 2014 - 11:41 UTC

Hi Clyde,

sorry, I haven't received the email from info@todoist.com.
I'm going to contact our email service provider.


Best regards

Michael

Michael premium
Replied on Aug 18, 2014 - 12:38 UTC

Hi Clyde,

Did you check the logs of the sending mail server?

Thank you in advance.

Best regards

Michael

Michael premium
Replied on Aug 18, 2014 - 13:23 UTC

Hi Clyde,

Our email provider just told me that no communication between our and the todoist mailserver has been loggod on our server.

Best regards

Michael

David Trey staff
Replied on Aug 18, 2014 - 14:50 UTC

Hello Michael,

Thank you for this information, I've passed it to our developers now and we'll look into this again.


Regards,
David

David Trey staff
Replied on Aug 18, 2014 - 15:52 UTC

Michael,

According to our developer, we don't send email messages though our own SMTP servers. Instead, we use Amazon's SES service.

Unfortunately, we don't have access to Amazon SES logs, but according to them, if the email is enqueued for delivery without any errors and is not returned back with a bounce response, then it should be considered as delivered successfully.

We've just sent a couple more test emails recently. The emails should come from following networks:

199.255.192.0/22
199.127.232.0/22
54.240.0.0/18


Regards,
David

Michael premium
Replied on Aug 22, 2014 - 12:42 UTC

David,

I've just became a mail from our mail provider:

It seems that there is a communction problem between our mail server (icewarp, marek) and your Amazon SES mail server.Could you please deactivte TLS on your mail server, so that the sending will be done without TLS as a "fallback" in case of an error.

Thank you in advance.

Best regards

Michael

David Trey staff
Replied on Aug 22, 2014 - 12:50 UTC

Michael,

I'm not sure we can do this, for security reasons, but I'll pass it to our developers and will let you know what they say.


Regards,
David

David Trey staff
Replied on Aug 22, 2014 - 13:09 UTC

Michael,

I've spoken with our developers and our admin and they confirm that there's nothing we can do, we can't ask Amazon to do that and we have no such option. However, apparently IceWarp should fully support TLS so we're unsure why would your ISP not enable it :-( Either way, unfortunately, there's nothing we can do on our end in this case.


Regards,
David