+ Add Question

Outlook add in and Windows app blank screens

JV

I can not use Todoist in outlook, if I activate the add in a blank page appears.
If I click with left button a popup sais "TYes"
and a explores window appears in the background (outside outlook) asking for refresh.
If I refresh appears the Todoist outlook window with the info, and this url:

https://outlook.todoist.com/app?lang=es&mini=1&v=189#agenda/tod,__od

But I can not use it from outlook.

With the windows app I get only a blank screen

I'm working behind a Proxy
I've installed the versions I've found in your support page to solve Proxy issus but without good results.

All responses

David Trey staff
Replied on Dec 03, 2013 - 12:42 UTC

Hello Juan,

Just to clarify, the Windows version solving the proxy issue is this: https://d2dq6e731uoz0t.cloudfront.net/29465f3a4c6c7f36ed42d9a1c6b294d0/as/Todoist_for_Windows.exe please make sure that's the one you use (2.6.0.0) or try to reinstall it.

If it still shows a blank screen, try to right-click on the TD icon in the notifications area (system tray) and choose either "Logout" or "Home" from this menu.

As you see in this thread: http://todoist.com/Support/showQuestion/6087/#comment_24686 this version solved this issue for everyone except for one user who reports the same issue as you. That said, is there anything special or different about the proxy you use? Are there any additional firewalls or some non-standard setup?


Best regards,
David

JV
Juan Velazquez Barroso
Replied on Dec 03, 2013 - 20:01 UTC

Hello David
Installed the app
same behavior

Regards
Juan

Brendon Wadey staff
Replied on Dec 03, 2013 - 21:38 UTC

Juan,

Have you logged out since installing this version? Please also try to clear the cache for IE while doing so.

Regards,
Brendon.

NJ
Nick Jansen
Replied on Jan 07, 2014 - 07:32 UTC

Hi,

I have the same problem with the Windows app, when started the window remains blank.
Navigating to "Home" doesn't work and also "Logout" doesn't work, nothing happens after clicking "Logout" the app remains logged in.

I uninstalled and installed the most recent version (2.6.1.0), prior to installing I removed any remaining files and Windows Register keys remaining after uninstall. Unfortunately nothing works.

Any suggestions?

Regard,
Nick.

David Trey staff
Replied on Jan 07, 2014 - 12:51 UTC

Hello Nick,

Please tell me:
- Are you online when you try to access the app?
- Did you set it to open at launch (autostart)?
- Are you behind any corporate firewalls or proxies or VPNs?


Best regards,
David

NJ
Nick Jansen
Replied on Jan 07, 2014 - 13:09 UTC

Hello David,

1. I am online when I try to access the app.
2. Todoist is not set to open at launch.
3. I am behind a corporate firewall and proxy, the proxy is properly configured in Internet Explorer and the app worked fine until a few weeks ago.

Regards,
Nick.

David Trey staff
Replied on Jan 07, 2014 - 14:08 UTC

Nick,

Do you remember when exactly did it stop working for you? This could point us to an update that might have caused it.

Unfortunately, we're unable to reproduce this issue and the latest version should actually fix proxy-related issues. So far all other customers who were experiencing them confirmed that they no longer persist.


Best regards,
David

NJ
Nick Jansen
Replied on Jan 07, 2014 - 14:20 UTC

David,

I honestly can't remember..
It could be 4 weeks, but it could as well be 12 weeks.
Haven't used Todoist frequently due to vacation, holidays, etc..

Is there any way to make the app 'forget' the logged in status and my credentials since I'm not able to log out at all?
I hoped it would be done so by deleting all the remaining files and Windows Registry keys after uninstall, but it still remembered my credentials..

As a workaround I've created a Chrome 'shortcut' to the Todoist website to keep track of my tasks.
Hopefully the app is magically going to work again on its own.

Kind regards,
Nick.

David Trey staff
Replied on Jan 07, 2014 - 14:24 UTC

Nick,

There is in fact a way to wipe the app's entire cache and force a forward to the login screen and that's the "Logout" button in the context menu of the TD icon that the app adds to the notification area.

It's extremely unusual that you've said that using this option doesn't help either as it's our "failsafe" in the app that must clear its cache and forward you to the login screen no matter what issue may occur in it.

Please try to use this option a few times both online and offline and see if at any time you get redirected anywhere or even at least generate an error message.


Best regards,
David

NJ
Nick Jansen
Replied on Jan 07, 2014 - 14:45 UTC

David,

I know it's very strange behaviour..
For the last 15 minutes I've been clicking the 'Logout' option like a madman, nothing worked.
The following has been logged:

Main.log:
=====================
2014-01-07 15:40:07,794 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - Window size set to 480;630
2014-01-07 15:40:07,916 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - Initializing browser with start-up URI https://win.todoist.com/main?mini=1&native_app=win
2014-01-07 15:40:08,245 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - BrowserBeginNavigation Url about:blank frame
2014-01-07 15:40:08,250 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - BrowserDomReady about:blank
2014-01-07 15:40:08,257 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - BrowserDomReady about:blank
2014-01-07 15:40:16,763 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - BrowserBeginNavigation Url https://win.todoist.com/main?mini=1&native_app=win frame
2014-01-07 15:40:16,764 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - BrowserDomReady https://win.todoist.com/main?mini=1&native_app=win
2014-01-07 15:40:16,767 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - BrowserDomReady https://win.todoist.com/main?mini=1&native_app=win
2014-01-07 15:40:29,891 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - [Main] Logout clicked
2014-01-07 15:40:29,891 [1] INFO WindowsTodoist.Main [(null)] - Deleting all cookies
=====================

CEF.log
=====================
[0107/154007:ERROR:gpu_info_collector_win.cc(102)] Can't retrieve a valid WinSAT assessment.
[0107/154008:ERROR:gl_surface_egl.cc(131)] eglInitialize failed with error UNKNOWN
[0107/154008:ERROR:gl_surface_win.cc(54)] GLSurfaceEGL::InitializeOneOff failed.
=====================

David Trey staff
Replied on Jan 07, 2014 - 16:33 UTC

Nick,

Thank you for this information, I'll pass it to the developers and we'll look into it.


Best regards,
David

David Trey staff
Replied on Jan 07, 2014 - 16:54 UTC

Nick,

Please try to log out again now and let me know if the issue still persists.


Best regards,
David

NJ
Nick Jansen
Replied on Jan 08, 2014 - 07:32 UTC

Hi David,

Just tried everything I did yesterday, but still no luck.
Still having the issue of a blank screen.

Kind regards,
Nick

David Trey staff
Replied on Jan 08, 2014 - 13:10 UTC

Nick,

I have passed it to the developers again now.


Best regards,
David

David Trey staff
Replied on Jan 08, 2014 - 13:13 UTC

Nick,

Just to clarify - you did try to reinstall the Windows app? Or only log out? According to the developers, reinstalling it should fix this issue.


Best regards,
David

NJ
Nick Jansen
Replied on Jan 08, 2014 - 13:21 UTC

David,

I logged out and reinstalled the Windows app..
I even deleted the Todoist and TodoistCacheXl directories in the C:\Users\<user>\AppData\Local\ directory...
Still no luck, same errors in the logfiles in the CEF.log file.

Best regards,
Nick.

CH
Craig Harris premium
Replied on Jan 15, 2014 - 14:17 UTC

I have done the same thing as Nick and have the same problems with the blank screen for the Windows app. I am too behind a proxy and using Windows 8.